Skip to the content

I denne tid, er der ikke ret meget der er som det plejer…. Unge er sendt hjem fra skole og mødes kun digitalt, heldigvis tilhører lagt de fleste grenerationen ”de digitalt indfødte”. Langt værre ser det ud for de lidt ældre generationer, dem der er vandt til at møde på arbejde, løse opgaven de er bestemt til, for så at returnere til deres trygge rammer i hjemmet skød.

Her har flere scenarier udspillet sig de seneste måneder. Mange har oplevet at blive hjemsendt med lønkompensation, men hvad så nu? Nu stopper ordningen i august og hvad betydning har det for den enkelte? Usikkerheden kan begynde og brede sig og for at være helt ærlig, vil rigtig mange virksomheder ikke kunne give et klart svar på hvad det kommer til at betyde for den enkelte medarbejder.

Andre har arbejdet hjemme fra, med videomøder, nytænkning omkring teamarbejde og opgaveløsning. For nogen har det betydet utrolig stor frihed i arbejdslivet for andre har det været dræbende for motivationen. Flere af dem vi har talt med, er kommet i tanke om, at det måske ikke er så vigtigt at have lige netop det job, det pågældende sted, med lange transporttider og heraf afledt manglende tid med familien, særligt båndet til børnene er blevet styrket af hjemmearbejdspladsernes udbredelse, og det er der mange der ikke er villige til at give køb på igen.

Selv enkelte selvstændige der har været lukket ned under krisen, har fortalt at de havde svært ved at se sig selv tilbage i ”hamsterhjulet”, de af dem der har haft ansatte, sendte dem en tanke om hvor svært det må have været for dem at finde motivationen frem igen i forhold til tilbagevenden til en normaliseret arbejdsdag.

Ledere har skulle lede på helt nye måder, distanceledelse er ikke bare noget man gør, det er en kunst at kunne og ikke alle er sluppet lige godt fra øvelsen. Andre har løst opgaven med stor succes og har formået at samle de teams de er ledere for i en fælles forståelse af det nye fællesskab de har skabt online.

Vil du vide mere om hvordan du kan hjælpe dine teams, dig selv som medarbejder, opsagt eller som leder videre i den kommende tid, hvor Corona – Covid-19 stadig ikke har sluppet samfundet helt?

Klik på linket vi glæder os til at samarbejde med dig: Karriere rådgivning

Om forfatteren

Vibeke Kingo Damgaard

Vibeke Kingo Damgaard

Mit mål som Leadership Coach er at hjælpe såvel enkelt personer som virksomheder til at opnå indsigt og den tilstand der er nødvendig for at skabe udvikling, motivation, drive, forandring og vækst.

Hvem er vi?

Hos Kingo og co. finder du engagerede og kompetente medarbejdere der professionelt møder dig hvor du er. Via samtale finder du ind til dine ressourcer og indre værdier og får der igennem skabt bevidsthed om hvad der er rigtigt og vigtigt for dig! Du bliver klar til at tage det ansvar der skal til for at opnå det der er vigtigt for dig og derved skabe forandringer.