Skip to the content

Magisk Mandag uge 16

Kender du en der er bange for, at klappen går ned?

Sommerens eksamener nærmer sig! De unge mennesker er det seneste år, blevet hjemmeskolet efter nødundervisningsbekendtgørelsen, og lige om lidt skal de til eksamen!

Er de nervøse? ja det tænker jeg, og det er vel som sådan ganske forståeligt. For nogle af dem er det første gang, at de skal ind til det berygtede grønne bord, trække et emne, forberede det og fremlægge det. De unge mennesker har i hele deres skoletid hørt, hvor vigtigt det er at få gode karakterer, at præstere på "øverste hylde" forventningerne til deres egne præstationer er store, de vil jo gerne gøre det godt og ikke skuffe de håbefulde forældre. Presset de lægger på sig selv i den situation kan være enormt. 

Hvor vil du hen med alt det her Vibeke, jo ser du eksamenssituationen behøver ikke være skræmmende og presset behøver ikke føles enormt. Det er helt ok at være spændt, at mærke at der er noget på spil! I virkeligheden er eksamen jo blot kulminationen på års læring! Alt det der er blevet gennemgået, taget noter til og talt om, trækker man et emne i, forbereder sig og fremlægger det. Der er ganske få og enkle greb, til at forberede de unge mennesker på situationen omkring bordet med den grønne dug. 

1: Tal med den unge om faget og det de har lært. Alt det den enkelte ved, er det der skal fremlægges, ingen grøn dug kan tage års læring fra den enkelte.

2: Hjælp med at forbered den unge på situationen, hvordan bruger du dine noter bedst? Er der nutidige emner, der kan perspektiveres til i de forskellige emner der kan trækkes?

3: Støt op om den forberedende del inden eksamen, så den unge er klar over, at der ikke ligger et pres fra forældre siden, men en forventning om, at den enkelte gør det bedst mulige med det emne der trækkes.

4: Klæd den unge på ved hjælp af værktøjer til at håndtere nervøsiteten, skulle den melde sig.

Husk at støt dit unge menneske i at være fuldstændig fantastisk!

 

Det er mandag det er magisk!

- Brug den klogt!

Om forfatteren

Vibeke Kingo Damgaard

Vibeke Kingo Damgaard

Mit mål som Leadership Coach er at hjælpe såvel enkelt personer som virksomheder til at opnå indsigt og den tilstand der er nødvendig for at skabe udvikling, motivation, drive, forandring og vækst.

Kingo & Co

Drewsensvej 62B
8600 Silkeborg

Email: vibeke@kingoogco.dk

Hvem er vi?

Hos Kingo og co. finder du engagerede og kompetente medarbejdere der professionelt møder dig hvor du er. Via samtale finder du ind til dine ressourcer og indre værdier og får der igennem skabt bevidsthed om hvad der er rigtigt og vigtigt for dig! Du bliver klar til at tage det ansvar der skal til for at opnå det der er vigtigt for dig og derved skabe forandringer.