Skip to the content

Magisk Mandag uge 18

Hyg for helvede…….!

Så blev det mandag, hele weekenden har jeg gået og tænkt at jeg i dag ville dele min fredags observation med jer, den kommer her :)

Det er fredag, det betyder haste hjem og hente børn, slæbe dem igennem indkøbene til weekenden, sammen med resten af Danmarks befolkning. Det er varmt, men nødvendigt, vi skal jo hjem og hygge med go’ mad, fredagsslik, Disneysjov og kold rosé på terrassen! Stemningen er lettere anspændt, børnene er trætte og varme efter en lang dag i institutionslivet, de er ikke specielt imponeret over setup'et der gentager sig HVER fredag.

Hjemme fra supermarkedet, alle varerne ind, diskussioner med teenagerne, der LIGE havde glemt at fortælle, at de ikke er hjemme til aftensmad - eller bedre endnu - at der LIGE kommer 4 venner forbi til aftensmad, efterfulgt af et - så slap dog af…..!

Nå! Aftensmaden tilberedes og roséen hældes op! Den lettere romantiske forestilling om, at sidde på terrassen og nyde et glas under parasollen, er afløst af tanken - kom vi drikker den ved køkkenbordet!!! De mindste begynder at slås, en af de voksne må op og markere, alle mand sendes på værelserne!

Kl. er 19.00, der er Disneysjov i fjernsynet, ALLE forventes at side i sofaen og kigge med, for ”nu HYGGER vi!”. Teenagerne ruller med øjnene og tager mobilen frem…. mor skælder ud! Det er ikke pænt! Det er familie tid! Vi er sammen om at hygge nu! Far falder i søvn, med hunden liggende på skødet! - mor rammer snart det høje C af frustration.


Hvorfor er det, at vi uge efter uge, gentager scenarier der ganske enkelt ikke fungerer? Hvem er det, det skal være til gavn for? Har du nogensinde tænkt over hvad hygge egentlig er?

Måske - bare måske - er det i virkeligheden bedre at spørge familien, hvad de egentlig gerne vil, hvad der er hyggeligt for de enkelte… Måske - bare måske - havde teenagerne gerne ville spise pizza under parasollen i haven, hvor mor kunne nyde roséen, smilende af de ivrige unge mennesker, der diskuterer hvornår, de skal drive videre til en ungdomsfest et eller andet sted. Far kunne zappe rundt på tv’et og de små plaske i badebassinet i haven. Der kunne være adgang til fredagsslik, lækre snacks og læskende kolde drikke til alle aldre. Og frem for alt ingen stress frembragt af uindfriede forventninger. HYG FOR HELVEDE - det er fredag!'

 

Det er mandag det er magisk!

- Brug den klogt!

Om forfatteren

Vibeke Kingo Damgaard

Vibeke Kingo Damgaard

Mit mål som Leadership Coach er at hjælpe såvel enkelt personer som virksomheder til at opnå indsigt og den tilstand der er nødvendig for at skabe udvikling, motivation, drive, forandring og vækst.

Kingo & Co

Drewsensvej 62B
8600 Silkeborg

Email: vibeke@kingoogco.dk

Hvem er vi?

Hos Kingo og co. finder du engagerede og kompetente medarbejdere der professionelt møder dig hvor du er. Via samtale finder du ind til dine ressourcer og indre værdier og får der igennem skabt bevidsthed om hvad der er rigtigt og vigtigt for dig! Du bliver klar til at tage det ansvar der skal til for at opnå det der er vigtigt for dig og derved skabe forandringer.