Skip to the content

Magisk Mandag uge 19

Hokus pokus, dit liv i fokus!

Så blev det mandag og jeg har igen noget på hjertet! Den sidste uge har jeg kredset omkring skygge arbejdet. Kender du dine skygger og ved du hvor de stammer fra?

Hvem af os har ikke på et tidspunkt stået et eller andet sted og oplevet et barns umiddelbarhed, "se mor, den dame er godt nok tyk!!!", hvorefter moren trækker af med det stakkels barn, smiler undskyldende med trætte øjne, for så at begynde at belærer barnet om ret og vrang i lige netop den situation! 

Barnet gør jo i virkeligheden ikke noget galt, formidler blot det umiddelbart, åbenlyse og skal nu forholde sig til belæringen om, hvor upassende det er at sige sådan.

Barnet forstår det ikke, damen ER godt nok tyk!!!

Når jeg fintænker på det, er det måske i virkeligheden også derfor vi ikke rigtig taler sammen, men blot spiller med på de "rigtige" svar på spørgsmål vi møder i  vores hverdag.

"Hej Sanne hvordan har du det?" hvortil Sanne i langt de fleste tilfælde vil svare: "Jeg har det fint, hvad med dig?" Vi har lært, at dem vi møder på vores vej egentlig ikke spørger for, at vide hvordan vi har det, men nærmere fordi det er sådan vi gør!

Hvad nu hvis de to kvinder er kollegaer og mødes i kantinen, den ene er på vej hen til køleskabet med madpakken og den anden er på vej ud på lagret med en kop kaffe i hånden?

Hende der er på vej ud på lagret, Charlotte, svarer noget andet, noget uventet som: "Ja hvis du selv tror på det er alt jo godt!" For Sanne ser slidt ud! Bevares der har været travlt på jobbet, men det er slidt på den der knap så fede måde! Sanne vrisser et eller andet i stil med: "Jeg har det fint siger jeg jo!" og Charlotte forsvinder ud af døren! Sanne står nu og stirrer ind i køleskabet, måske i håb om at finde svaret eller bare lige en lille smule energi! Hvad mente hende der lagerfinken egentlig med "hvis du selv tror på det så..." Sanne finder ikke noget som helst der kan hjælpe i køleskabet, lukker lågen, tanker kaffe og bevæger sig mod kontoret. 

I frokostpausen møder de to kvinder hinanden igen, Sanne tager sig selv i at tænke, at hende der Charlotte er bare så pisse irriterende, hun er stort set altid i godt humør, nynner sig gennem dagen og ALLE mændene på arbejdspladsen synes hun er sød. Hun er hjælpsom og så er der lige det der med at hun ikke overholder de der indforståede samfundsmæssige, når jeg siger det her, så svarer du det her! Nej, hun lægger hovedet på skrå, kigger helt ind i sjælen og siger så et eller andet man ikke har lyst til at høre!

Sanne sætter sig ved samme bord som Charlotte, venter til der er næsten tomt i kantinen og spørger så: "Hvad mente du egentlig i morges?" Charlotte svarer: "Jeg ser dig! Når jeg spørger hvordan du har det, ved jeg godt at de fleste stiller det spørgsmål for at være høflige, jeg spørger fordi jeg er urolig for hvad jeg ser. Du virker træt, slidt og måske ked af det. Men det er jo ikke sikkert jeg har ret! Ville bare sikre mig at du er ok." Sanne når lige at tænke, at hun er SÅ irriterende! For splitsekundet efter at høre sig selv fortælle om alt det der tynger. Charlotte lytter og spørger så: "Er alt det du føler virkelig sandt? Tænker du at det er rigtigt at ALLE andre er lykkelige? Hvor ved du fra hvad de går og føler lige nu? Når du spørger hvordan de har det, svarer de, præcis som du forventer, Jeg har det fint. Så er du jo ikke blevet klogere, bare bekræftet i at det er dit liv der er trist." 

Sanne sidder der og stirrer ud af vinduet.... "Jeg kan jo mærke hvordan alle de følelser jeg har, tynger mig, så for mig er de jo rigtige....." "Ja" siger Charlotte "det er de, men du kan jo prøve, at se på hvad der er på den anden side af følelsen. Du kan jo også prøve at spørge de mennesker, der er skyld i de tyngende tanker, om det er deres hensigt, at du skal ha' det sådan! Hvis svaret er ja kan du jo handle på det, lige nu ved du det jo ikke!"

Da Charlotte rejser sig for at vende tilbage til jobbet, siger hun: "Hokus pokus, dit liv i fokus! Ta' ansvar for dit eget liv, lev det og find det der gør dig glad. Rejsen starter ved at lære at lev i nuet, ikke i fortiden og ikke i fremtiden. Kig på skyggerne, lær at balancere dem og elsk den du er. Drøm stort og vid at du kan hvad du gerne vil."

 

Det er mandag det er magisk!

- Brug den klogt!

Om forfatteren

Vibeke Kingo Damgaard

Vibeke Kingo Damgaard

Mit mål som Leadership Coach er at hjælpe såvel enkelt personer som virksomheder til at opnå indsigt og den tilstand der er nødvendig for at skabe udvikling, motivation, drive, forandring og vækst.

Kingo & Co

Drewsensvej 62B
8600 Silkeborg

Email: vibeke@kingoogco.dk

Hvem er vi?

Hos Kingo og co. finder du engagerede og kompetente medarbejdere der professionelt møder dig hvor du er. Via samtale finder du ind til dine ressourcer og indre værdier og får der igennem skabt bevidsthed om hvad der er rigtigt og vigtigt for dig! Du bliver klar til at tage det ansvar der skal til for at opnå det der er vigtigt for dig og derved skabe forandringer.