Skip to the content

Magisk Mandag uge 22

Hvad er en mørk skygge – hvorfor hedder det ikke en negativ skygge?

En mørk skygge opstår som resultat af den læring vi har været igennem fra fødslen til der hvor vi er i dag. Vi har ikke kun en, men flere mørke skygger. Det er de personlighedstræk vi har lært, ikke er acceptable i det miljø vi vokser op i. De afviger fra person til person. Hvad der har udløst eksempelvis skyld og skam i et miljø har været respektabelt og normalt i et andet. Udsagn som store drenge græder ikke!  Sådan gør vi ikke i vores familie! De mørke skygger dannes i virkeligheden af de skygger andre har med og deler ud af. Det er de ting vi erfarer er forkerte ved os hvis vi skal passe ind i fællesskabet, i første omgang familien. De kan af en selv opfattes som de uacceptable sider vi hver især besidder og kan resultere i følesen af skyld og skam. Mørke skygger kan med andre ord undergrave vores selvværdsfølelse.

Det er dog oftest i de mørke skygger vi finder ”guldet” for i alt det vi har lukket ned for og som har afskåret os fra at blive hele mennesker, finder vi nøglen til forløsningen og til at flytte os i bevidstheden. Til at sige PYT, så vi kan udfolde det fulde potentiale vi rummer.

Vi vil ofte kunne genkende vores egen mørke skygge, ved at se på hvad vi taler om, i mindre flatterende vendinger ved mennesker vi møder på vores vej.

Det hedder en mørk skygge og ikke en negativ skygge fordi skyggen ikke nødvendigvis er negativ. Nogen kan opfatte det som positivt.

 

Det er mandag det er magisk!

- Brug den klogt!

Om forfatteren

Vibeke Kingo Damgaard

Vibeke Kingo Damgaard

Mit mål som Leadership Coach er at hjælpe såvel enkelt personer som virksomheder til at opnå indsigt og den tilstand der er nødvendig for at skabe udvikling, motivation, drive, forandring og vækst.

Kingo & Co

Drewsensvej 62B
8600 Silkeborg

Email: vibeke@kingoogco.dk

Hvem er vi?

Hos Kingo og co. finder du engagerede og kompetente medarbejdere der professionelt møder dig hvor du er. Via samtale finder du ind til dine ressourcer og indre værdier og får der igennem skabt bevidsthed om hvad der er rigtigt og vigtigt for dig! Du bliver klar til at tage det ansvar der skal til for at opnå det der er vigtigt for dig og derved skabe forandringer.